ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

1-12 Νοεμβρίου 2011

Οι 12 τελευταίες ημέρες των πλημμυρών, που συγκλόνισαν την Ταϊλανδική πρωτεύουσα... 


Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Thai airways φθηνά εισιτήρια - Bangkok, τελευταία ενημέρωση για τις πλημμύρες

Thai airways φθηνά εισιτήρια - Bangkok - Τελευταία ενημέρωση για τις πλημμύρες

Τα νερά των πλημμυρών αποσύρονται σιγά σιγά, αφήνοντας όμως πίσω πολλά προβλήματα για τους Ταϊλανδούς...





Τα νερά των πλημμυρών σταδιακά αποσύρονται από την Bangkok, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σίγουρο ότι το κέντρο θα παραμείνει ανέπαφο και στη συνέχεια. Οι επόμενες ημέρες  είναι δύσκολες, αφού η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει λόγω της πλημμυρίδας.
Μετακινήσεις
Η λεωφόρος Rama II  που οδηγεί στην νότια Ταϊλάνδη παραμένει κλειστή απο τα νερά και για αυτό το λόγο η Thai airways προσφέρει μειωμένα, φθηνά εισιτήρια προς όλους τους νότιους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Phuket και του  koh Samui . Η προσφορά της αεροπορικής εταιρίας θα ισχύει  μέχρι 10 Δεκεμβρίου (2011).

Σιδηρόδρομος
Τα τρένα πάντως, κινούνται  προς βορρά και νότο, από εναλλακτικές διαδρομές, σε συνδυασμούς με λεωφορεία και αφετηρίες σταθμούς κοντά στην Bangkok, αφού  οι σταθμοί, Laksi (προς βορρά) παραμένει πλημμυρισμένος με το νερό να φθάνει τα 12 cm και το σταθμό στο  Bang Sue  (για τα τρένα που κινούνται νότια) να είναι επίσης πλημμυρισμένος, με τα νερά να φθάνουν τα  38 εκατοστά βάθος.



Ελλείψεις παρατηρούνται σε κάποια προϊόντα (ευτυχώς όχι στα βασικά) στα super market όλης της χώρας.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Χθες η Ταϊλάνδη γιόρτασε το Loy Krathong, με τη σκέψη και τα βλέμματα όλων στις περιοχές της κεντρικής Ταϊλάνδης και στην Bangkok, που παραμένουν πλημμυρισμένες.
Πολλοί κάτοικοι της  πρωτεύουσας, προσευχήθηκαν στις θεότητες των νερών, και  άφησαν τα Λόυ Κρατόνγκ, στους πλημμυρισμένους δρόμους  (φωτογραφία).
Οι εκδηλώσεις στη υπόλοιπη χώρα, είχαν σαν απώτερο σκοπό την συλλογή χρημάτων, για την ενίσχυση των πληγέντων.
Η φωτογραφία αριστερά, δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση της Bangkok Post.


Στο μεταξύ, οι αρχές στην πρωτεύουσας εξακολουθούν να μάχονται με τα νερά που παραμένουν σε  πολλές περιοχές.
Η κατάσταση στην Αγιουτάγια φαίνεται να παίρνει τέλος, με τα νερά να έχουν αποτραβηχτεί σχεδόν από παντού.
Οι γκρίνιες τα παράπονα και οι αλληλοκατηγορίες δεν λείπουν ωστόσο, σκηνικό που θυμίζει λίγο Ελλάδα... Μην ανησυχείτε όμως αφού πλέον είναι γνωστό παγκόσμια, ότι η Ελλάδα κρατάει καλά το "ρεκόρ ασυνεννοησίας".

Το παραπάνω γράφημα δημοσιεύεται σήμερα, στην Bangkok Post



Bangkok, πλημμύρες - Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011.

Το πρόβλημα των πλημμυρών μπορεί να ξεπεραστεί τις επόμενες 11 ημέρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Ταϊλανδών υπευθύνων...
Οι μισές ποσότητες νερού έχουν ήδη χυθεί στη θάλασσα, ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη, με κίνδυνο να πλημμυρίσουν κάποιες  περιοχές του κέντρου και να πληγούν μέσα συγκοινωνίας όπως το εναέριο μετρό (Sky Train), που μέχρι σήμερα λειτουργεί κανονικά.
Στην δυτική Bangkok, όπου χθες έσπασαν τα αναχώματα που συγκρατούσαν τα νερά, οι αρχές  αποφάσισαν να μην επέμβουν και έτσι οι πιθανότητες να πλημμυρίσει η λεωφόρος Rama II, είναι πλέον πολύ μεγάλες (χάρτης).
Στην περίπτωση αποκλεισμού της παραπάνω οδικής αρτηρίας, η οποία αποτελεί και την μόνη έξοδο της πρωτεύουσας προς της νότιες περιοχές της Ταϊλάνδης, η αεροπορική εταιρία Thai, θα διαθέσει φθηνά εισιτήρια στο επιβατικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει νότια.



Bangkok, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παραμονή της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής Loy Krathong για την Ταϊλάνδη και η κατάσταση στην Bangkok είναι κρίσιμη, με τα νερά των  πλημμυρισμένων βόρειων περιοχών, να πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς το κέντρο. Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι η αυριανή γιορτή είναι αφιερωμένη στις θεότητες του νερού, που  όπως φαίνεται όμως, έχουν εγκαταλείψει τους κατοίκους της ταϊλανδικής πρωτεύουσας....
Μεταξύ άλλων τις δυτικές περιοχές της πόλης, έχουν καταρεύσει τα αναχώματα και τα νερά κινδυνεύουν να κλείσουν τη λεωφόρο
Rama II, μοναδική έξοδο της Μπανγκόκ προς τη νότια Ταϊλάνδη (δες χάρτη).

Το διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi, εξακολουθεί και λειτουργεί χωρίς προβλήματα.



Bangkok, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

14 περιοχές της Bangkok είναι πλημμυρισμένες και σε αρκετές απο αυτές οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Οι αρχές σε συνεργασία με το στρατό μοιράζουν καθημερινά τρόφιμα σε όσους παραμένουν αποκλεισμένοι, παρά τις προειδοποιήσεις να φύγουν.
Το διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi  συνεχίζει να είναι ανέπαφο και οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, τόσο από και προς τις χώρες του εξωτερικού, όσο και στο εσωτερικό. Προβληματική είναι ωστόσο η κατάσταση για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν από την Μπανγκόκ  με το τρένο η λεωφορεία. 




Bangkok, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011. Το σχέδιο αποστράγγισης άρχισε...
Το 1/3 της Bangkok πλημμυρίζει. 
Προσοχή σε όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την περιοχή, 
 τις επόμενες ημέρες.

Από σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, οι αρχές απηύθυναν προειδοποίηση στους κατοίκους άλλων τριών περιοχών, όπως και σε τρεις  συνοικίες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους . Οι  νέες περιοχές που προστίθενται στις  προηγούμενες, είναι: Phasicharoen, Nong Khaem και Chatuchak , καθώς και συνοικίες : Khlong Sip, (στα βόρεια της περιοχής Khu), Khok Faed   (περιοχή Nong Chok) και η συνοικία Saen Saep της περιοχής Min Buri.
Οι νέες περιοχές πλημμυρίζουν εξαιτίας των νερών που κινούνται απο τις βόρειες περιοχές προς τα νότια και τον θαλάσσιο κόλπο. 

Το νερό έχει φτάσει κοντά στο  κέντρο της πόλης, αν και οι αρχές εξακολουθούν να μάχονται για να κρατήσουν  το εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ ανέπαφο.

Επίσης,  οι ανησυχίες  αυξάνονται  ολοένα και περισσότερο για πρόκληση ασθενειών εξαιτίας  των βρόμικων στάσιμων νερών.
Περισσότερο από το 1/3  της Μπανγκόκ υπόκεινται τώρα σε πλήρη ή σε μερικές διαταγές εκκένωσης,
Δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού  εξακολουθούν να πλημμυρίζουν τις  επαρχίες βόρεια της ταϊλανδικής πρωτεύουσας, περνώντας μέσα και γύρω από  το κέντρο της Μπανγκόκ καθώς αυτό ρέει προς τη θάλασσα.
Οι αρχές πιστεύουν ότι οι περισσότερες  περιοχές  θα παραμείνουν  πλημμυρισμένες  για τις επόμενες  δύο εβδομάδες και άλλες για τουλάχιστον ένα μήνα.




Bangkok, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011.

Κανένα πρόβλημα  και σήμερα (6/11/11) από τις πλημμύρες  στο διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi, της ταϊλανδικής πρωτεύουσας.
Το μέγεθος του προβλήματος ωστόσο παραμένει μεγάλο στην ευρύτερη περιοχή της Bangkok.
Διαπιστώσετε και εσείς  πως το κέντρο και το αεροδρόμιο μοιάζουν με νησίδες, περικυκλωμένες από τεράστιες λίμνες νερού. Δείτε τις δορυφορικές εικόνες που συλλέξαμε, και αποκτήσετε μια πιο σαφή άποψη. Περισσότερα δείτε εδώ...





Bangkok, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011


Οι αρχές  της Ταϊλάνδης συνεχίζουν να μάχονται για την  αντιμετώπιση  των  πλημμυρών, η κατάσταση στην Bangkok  ωστόσο παραμένει κρίσιμη.
Μέσα σ΄όλα, οι ανησυχίες εντείνονται τώρα και με με το φόβο ασθενειών.
Το κέντρο της πρωτεύουσας παραμένει ανέπαφο, το ένα πέμπτο της πόλης όμως, είναι σκεπασμένο με νερά. Αρκετοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, όμως πολλοί (άγνωστος αριθμός) παραμένουν αποκλεισμένοι , περικυκλωμένοι από νερά που φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις  και το ένα μέτρο βάθος  και οι αρχές ανησυχούν για την τύχη τους.
Σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου, μία ακόμα βιομηχανική περιοχή ενδέχεται να πλημμυρίσει, μεγαλώνοντας έτσι τις  ήδη μεγάλες οικονομικές απώλειες και προσθέτοντας ακόμα περισσότερους ανέργους, στην κοινωνία της ταϊλανδικής πρωτεύουσας.

Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα με τις διεθνείς  και εσωτερικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα στη συνέχεια, αφού έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (λεπτομέρειες εδώ). 




Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011. Video - Bangkok, ζώντας με τις πλημμύρες.

Πως είναι να ζεις με τις πλημμύρες στην ταϊλανδική πρωτεύουσα.
Τι λένε οι πλημμυροπαθείς...


                                                                          Video απο τον Chumporn Sangvilert



Samiannaree Temple in from Soi Vibhavadi 60






Bangkok, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011.

ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

Οι πλημμύρες  στην Ταϊλάνδη  εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις  στην ζωή εκατομμυρίων Ταϊλανδών, επηρεάζουν και τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού εδώ ως γνωστόν, πολλές βιομηχανίες, έχουν μερικές απο τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής τους. 'Έτσι η κεντρική Ταϊλάνδη, διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Εδώ έχουν βιομηχανικές μονάδες κατασκευής εξαρτημάτων,  320 ιαπωνικές εταιρείες  όπως είναι:  η Toyota, Honda, Nissan, Isuzu, Nikon, Sony, Canon, Nidec, TDK και αρκετές άλλες.
Πολλά στελέχη Ιαπωνικών εργοστασίων αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών ειδών βρίσκονται στην Bangkok αυτές τις ημέρες, για να επιθεωρήσουν την κατάσταση.
Το εργοστάσιο μας είχε πλημμυρίσει σχεδόν μέχρι τον πρώτο όροφο “ δήλωσε ένας υπάλληλος μια μεγάλης  ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων, σε ένα υψηλής τεχνολογίας βιομηχανικό συγκρότημα που έχει μετατραπεί από τις πλημμύρες σε μια τεράστια λίμνη από λάσπη.
Προσπαθήσαμε  να πάρουμε τον βασικό εξοπλισμό παραγωγής εκτός, αλλά εγκαταλείψαμε την προσπάθεια .Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανάκτησης...”  , συνέχισε ο ίδιος υπάλληλος ".

Ένας ανώτερος υπάλληλος της μιας  άλλης μεγάλης  ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε ότι "...οι πλημμύρες έχουν παρόμοιο αντίκτυπο στην αγορά , με τον πρόσφατο  μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία και την  πυρηνική κρίση που ακολούθησε...".
Ένα παράδειγμα που δείχνει το μέγεθος της ζημιάς είναι η βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων  Honda Motor Co. Η Honda είναι μία απο τις εταιρίες που σταμάτησε  την παραγωγή  στο εργοστάσιό της, στην Rojana στην Ayutthaya, στις 4 Οκτωβρίου. Το εργοστάσιο της εταιρείας  είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ασία και παράγει  ετησίως 240.000 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Brio, ενός  επιβατικού  αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε φέτος στην ασιατική αγορά.

Μια άλλη παγκόσμια βιομηχανία η Toyota Motor Corp αναμένεται να αναστείλει την παραγωγή σε τρία εργοστάσιά της μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, καθώς δεν είναι σε θέση να παράγει ορισμένα μέρη των αυτοκινήτων, όπως οι ζάντες αλουμινίου και άλλα ανταλακτικά.
Η κατάσταση εκτιμάται ότι θα έχει σοβαρό αντίκτυπο  για την Toyota, της οποίας  η παραγωγή στην Ταϊλάνδη είναι η τρίτη μεγαλύτερη εκτός της Ιαπωνίας, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Το 2010, παρήγαγε περίπου 630.000 οχήματα στην Ταϊλάνδη.
Για να αντισταθμίσει την απώλεια παραγωγής, η Toyota ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εισάγει ανταλλακτικά από την Ιαπωνία ή την προσωρινή μετατόπιση της παραγωγής σε άλλες χώρες.

Μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή τους αντιμετωπίζουν επίσης πολλά εργοστάσια ηλεκτρονικών φωτογραφικών μηχανών, όπως  η Nikon, η Sony η Canon και πολλές άλλες.




Bangkok, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011. Ασφαλές το διεθνές αεροδρόμιο.

Οι κοσμογονικές πλημμύρες στην ταϊλανδική πρωτεύουσα, εκτός απο τα τεράστια προβλήματα στη ζωή των κατοίκων και στην οικονομία του κράτους, τώρα φέρνουν γκρίνιες και διαφωνίες  ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς, αλλά και ανάμεσα στους κατοίκους...
Όλοι έχουν κουραστεί αφάνταστα από τις προσπάθειες αποστραγγισμού των υδάτων, που έχουν μετατρέψει σε λίμνες πολλές περιοχές της Bangkok.
Σοβαρές  ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης άρχισαν να παρατηρούνται σε όλη την χώρα της Ταϊλάνδης, αποτέλεσμα του παροπλισμού πολλών βιομηχανιών, στην περιοχή της πρωτεύουσας και της κεντρικής Ταϊλάνδης.
Ασφαλές πάντως είναι και θα είναι  το διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις των ειδικών φορέων.



Στο αεροδρόμιο έχουν τοποθετηθεί γιγάντιες αντλίες με ικανότητα άντλησης  εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού την ημέρα. Επίσης έχουν παρθεί και άλλα προστατευτικά μέτρα, ικανά να αποτρέψουν τα προβλήματα στις διεθνείς  αλλά και στις εσωτερικές πτήσεις της χώρας.




Το αεροδρόμιο Suvarnabhumi, χθές 1η Νοεμβρίου.
Ένα νέο κανάλι  έχει σκαφτεί για την αποστράγγιση των υδάτων από τις πλημμύρες γύρω από το αεροδρόμιο, με δυνατότητα απορροής  μέχρι και 100 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο.


Εκτός των Ταϊλανδών ειδικών, έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες από τη Σιγκαπούρη και τη Γερμανία .


Το αεροδρόμιο δεν επηρεάζεται από την υψηλή παλίρροια  (πλημμυρίδα) της θάλασσας, διότι απέχει δέκα χιλιόμετρα από την ακτή.


Αντίθετα αρκετά αεροσκάφη έχουν καταστραφεί στον παλιό αερολιμένα της πρωτεύουσας, Don Muang,
  ο οποίος είναι πλημμυρισμένος εδώ και μέρες.




Αεροπλάνο της εταιρίας One Two Go* στο αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων  Don Muang
*Η αεροπορική εταιρία One Two Go, είναι εταιρία low budget και είναι  θυγατρική εταιρία της  
Orient Thai Airlines