Βρετανός πήγε για διακοπές στο κο Τάο και γύρισε με το 1/4 του κρανίου του στις αποσκευές του...


koh Samui
Οι  Ταϊλανδοί γιατροί έσωσαν Βρετανό τουρίστα που έπεσε από ύψος επτά μέτρων  και τραυματίστηκε σοβαρά.
Ο 32 ετών, Lee Charie  τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου (2012) , έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε κατά τις διακοπές του στο νησί Κο Τάο. Η ζωή του σώθηκε απο ένα θαύμα, όχι όμως και ολόκληρο το κρανίο του...







Στή φωτογραφία αριστερά, ο Lee, λίγο πρίν το ατύχημα.

Το ιστορικό...
Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου τον βρήκαν αναίσθητο στο έδαφος. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Bangkok Hospital" στο Κο Σαμούι. Εκεί οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν τμήμα του κρανίου του, ώστε να δοθεί χώρος στον εγκέφαλό του για να ανακάμψει. Δεν παρουσίαζε καμία εγκεφαλική δραστηριότητα εκείνη την ώρα. Ο άτυχος άνδρας δεν επικοινωνούσε επί δύο ημέρες...



Όταν συνήλθε είδε δίπλα του τον πατέρα του, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι την Ταϊλάνδη, αμέσως μόλις έμαθε το ατύχημα του γιου του, κι ένα εμφανές κενό στο κρανίο του. Δε μπορούσε να το πιστέψει. Έκλαιγε επί μέρες.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην πατρίδα του, τη Μεγάλη Βρετανία, μετά από δύο εβδομάδες, έχοντας στις αποσκευές του το κομμένο τμήμα του κρανίου του σε ένα κουτί.Ένας Ταϊλανδός γιατρός ταξίδεψε μαζί του προκειμένου να ταντιμετωπίσει πιθανές επιπλοκές,  κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ωστόσο, ένιωσε καλύτερα όταν οι γιατροί τού ανακοίνωσαν με χαρά ότι θα μπορούσε να εγχειριστεί και να του προστεθεί το αφαιρεθέν κομμάτι. Επίσης, ένιωσε λυτρωμένος όταν του είπαν ότι γλίτωσε από ολική παράλυση του δεξιού άνω άκρου του.

Οι γιατροί πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το αποκομμένο τμήμα ως καλούπι για να κατασκευάσουν αντίστοιχου μεγέθους «κρανίο» από τιτάνιο, ώστε να εφαρμόσει στο κενό τμήμα του κεφαλιού του.

Ο πατέρας του αναφέρει πως αν είναι κάτι άσχημο, καλύτερα θα ήταν να μη μάθει ποτέ την αιτία της πτώσης του γιου του. Η δε μητέρα του ευγνωμονεί το Θεό που ο γιος της ζει και προσθέτει πως ποτέ της δεν πίστευε ότι η υγεία του θα ανέκαμπτε.
Σήμερα, ο Lee έχει αρχίσει να περπατάει κανονικά και να μιλάει ξανά. Δε θυμάται τίποτα από τη στιγμή της πτώσης. Ούτε καν το γιατί έπεσε δε μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του. Κανείς δεν ξέρει αν  έπεσε με τη θέλησή του, κατά λάθος, ή σπρώχτηκε. Όλα τα στοιχεία είναι ασαφή ακόμα. Τούς επόμενους μήνες, όταν  ο εγκέφαλός του θα έχει επανέλθει πλήρως, θα υποβληθεί σε εγχείρηση και το κρανίο του θα ξαναγίνει πλήρες.
Ο ίδιος ο τραυματίας δηλώνει πως είναι τρομακτικό να σκέφτεται κανείς ότι του αφαιρέθηκε τμήμα του κεφαλιού του. Ωστόσο, και πάλι σκέφτεται πως ήταν νεκρός κι επέστρεψε, οπότε νιώθει καλύτερα. Βλέποντας το κεφάλι του στον καθρέφτη σκέφτεται πολλά.Για τη ζωή, τους ανθρώπους και τον τρόπο που θέλει να πορεύεται από εδώ και πέρα. Ανυπομονεί να συνέλθει πλήρως για να πάει στην Ταϊλάνδη και να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στη διάσωσή του.