Bangkok Τρίτη 25 Οκτωβρίου - Δελτίο πλημμυρών 2011.


Περίπου 4.000 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, προερχόμενα από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Ayutthaya, (Αγιούτάγια), στα πλαίσια του σχεδίου αποσυμφόρησης (αποξήρανσης) της περιοχής, αναμένεται να  πλημμυρίσουν εκ νέου την Μπανγκόκ αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.
Η τεράστια μάζα νερού θα εισέλθει από τα τα δυτικά της Μπανγκόκ  και θα περάσει μέσω  των περιοχών: Nakhon Pathom ,  Nonthaburi , Khlong Thawi Watthana, Khlong  Bangkok Noi και Khlong Bang Phlad .Τα νερά  αναμένεται να φθάσουν  έως και τα  τρία μέτρα ύψος.
Η στάθμη του νερού στον ποταμό Chao Phraya (Τσάο Πράγια) έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ χθες, φθάνοντας  2,3 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , ξεπερνώντας  ακόμα και το ρεκόρ  του 1995 , οταν τα νερά είχαν φτάσει τα  2,27 μ..



Προβλήματα από τις πλημμύρες στο παλιό αεροδρόμιο της ταϊλανδικης πρωτεύουσας Don Mueang, απο το οποίο γίνονται κυρίως εσωτερικές πτήσεις. Ορισμένες πτήσεις αναβάλλονται έως το τέλος του μήνα. Οι αρχές του αεροδρομίου ωστόσο ανακοίνωσαν ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σύντομα.

Οι πτήσεις εξωτερικού και οι περισσότερες πτήσεις εσωτερικού, εκτελούνται, προς το παρόν, κανονικά από το διεθνές αεροδρόμιο της Bangkok, Suvarnabhumi. 




Όσοι σκοπεύεται να ταξιδέψετε νότια μην ανησυχείτε, ο καιρός είναι σχετικά καλός και χωρίς προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα για τις καιρικές συνθήκες στα νότια...