Μην ξεχάσεις το μπουφάν σου...

Ταϊλάνδη 24/Ιανουαρίου/2014
Η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων δεκαετιών, χθές 23 Ιανουαρίου 2014 στην Μπανγκόκ, με τα θερμόμετρα να δείχνουν 15.6 βαθμούς Κελσίου!
Αυτή η θερμοκρασία είναι ασυνήθιστη  για τα δεδομένα μίας περιοχής  με τροπικό κλίμα, όπως η Ταϊλάνδη!
Όλο το χρόνο  μέση θερμοκρασία στην κεντρική και στη Νότια Ταϊλάνδη είναι γύρω στούς  30 βαθμούς.
Η περιοχή έχει τροπικό κλίμα με 3 εποχές. Την περίοδο των βροχών, την περίοδο της ξηρασίας και την δροσερή περίοδο που διαρκεί απο τον Νοέμβριο μέχρι και τόν Φεβρουάριο.


Τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης  κάνουν λόγο για 63 θανάτους στην Βόρεια Ταϊλάνδη οι οποίοι προκλήθηκαν εξαιτίας του ασυνήθιστου κρύου τους τελευταίους 3 μήνες. Τα περιστατικά αυτά βεβαίως αφορούν κυρίως  ευπαθή άτομα (μωρά και γέρους), με επιβαρυμένη ήδη την κατάσταση της υγείας τους και συνέβηκαν στην Βόρεια και Βορειοανατολική Ταϊλανδη .
Η  Βορειοδυτική περιοχή , είναι ορεινή και οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο του χρόνου φθάνει πολλές φορές και κοντά στο 0.

Η ασυνήθιστα πάντως μεγάλη σε διάρκεια και χαμηλές θερμοκρασίες φετινή  δροσερή περίοδος , ωφείλεται κατά τούς μετεωρολόγους, σε ένα ψυχρό μέτωπο που  έρχεται από το βορρά.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ωστόσο αντίκτυπο  και στην  καλλιέργεια ρυζιού και άρα στην οικονομία της χώρας.
Στη  νέα συγκομιδή το ρυζι   δεν θα είναι καλής ποιότητας , επειδή αυτή την περίοδο οι οριζόνες βρίσκονται στην ανθοφορία και οι  ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες , υπηρεάζουν στη γονιμοποιήση και δίνουν λίγη σοδειά.














Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάντως δεν απονθάρυναν  τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, αρκετοί από τους οποίους κοιμούνται στους δρόμους.
 .



Ένα καλό πάντως, όλης αυτής της ιστορίας, είναι το κλείσιμο των air condition και για όσους  δουλεύουν ένα ευχάριστο διάλειμα απο την υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα, που κυριαρχεί σχεδόν όλο το χρόνο...