Παρασκευή 8/11/2013. Ο ισχυρότερος τυφώνας στην ιστορία του κόσμουO Super Typhoon Haiyan έπληξε τις Φιλιππίνες σήμερα (8/11/13) στις 6 το πρωί (ώρα Ταϊλάνδης), με ανέμους των οποίων η ταχύτητα έφθανε τα 314 χιλιόμετρα/ώρα (η ταχύτητα δεν μπορεί να μετρηθεί ακριβώς, αφού οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στα αεροσκάφη που κάνουν τις μετρήσεις, να πλησιάσουν) ...
Ο Haiyan είναι ο ισχυρότερος τροπικός τυφώνας  που έχει καταγραφεί στην ιστορία του κόσμου (στην ξηρά), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις . 
Η καταιγίδα ( γνωστή ως Γιολάντα στις Φιλιππίνες ) έχει επίσημα φτάσει στο όριο της κλίμακας Dvorak , το οποίο χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των δυνατών καταιγίδων,  με τη χρήση δορυφόρων . Αυτό σημαίνει ότι ο Haiyan, έχει προσεγγίσει το θεωρητικό ανώτατο όριο έντασης για κάθε καταιγίδα , οπουδήποτε στον πλανήτη.

Χιλιάδες Φιλιππινέζοι απομακρύνθηκαν απο τα σπίτια τους . Δέκα περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, είναι σε κατάσταση συναγερμού  της κλίμακας 4 ,  το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού που δώθηκε ποτέ στις Φιλιππίνες, οι οποίες συχνά υποφέρουν απο το πέρασμα των τροπικών καταιγίδων (κατά μέσο όρο 19 φορές ετησίως.

Η Ταϊλάνδη δεν φαίνεται να επηρεάζεται απο το ισχυρό καιρικό φαινόμενο, το οποίο κατευθύνεται στις ακτές του βιετνάμ. 
Ο καιρός στην βόρεια Ταϊλάνδη είναι βροχερός, ενώ στη Νότια χώρα πρός το παρόν απολαμβάνουμε την ηλιόλουστη μέρα!