Ταϊλάνδη, Θρύλοι και Δοξασίες


Ο θρύλος της Νάα

Μία φορά και ένα καιρό, τότε που την Ταϊλάνδη την έλεγαν Σιάμ, ζούσε ένα  όμορφο κορίτσι, η Naa
Βασιλιάς του Σιάμ τότε ήταν  ο Mongkut [φωτο αριστερά]  (1851-1868),

Η Naa ερωτεύθηκε και παντρεύθηκε ένα  νέο Σιαμέζο, τον Tid Mak και σύντομα έμεινε έγκυος. Ο Tid Mak  όμως πήγε στρατιώτης και όταν η Naa γενούσε, αυτός ήταν μακριά στον πόλεμο με τους βιρμανούς....

Ο τοκετός της Naa  ωστόσο έμελλε να αποβεί μοιραίος, στέλνοντας στον άλλο κόσμο τόσο την ίδια όσο και το μωρό. 




Ο έρωτας ωστόσο της Naa για τον Tid Mak την έκανε να αρνηθεί να εγκαταλείψει τα εγκόσμια, παραμένοντας στο σπίτι τους ως φάντασμα πια! Όταν λοιπόν επέστρεψε ο απληροφόρητος για την τραγωδία στρατιώτης στο σπίτι του, βρήκε φυσικότατα τη σύζυγό του και το παιδί τους στο κρεβάτι.



Το φάντασμα της Naa σκότωσε όσους ήξεραν την αλήθεια για το θάνατό της και για σύντομο διάστημα το ζευγάρι απολάμβανε μια σχετικά ήρεμη ζωή, αν εξαιρέσει κανείς την ενοχλητική λεπτομέρεια του τραγικού θανάτου των γειτόνων! Κάποια στιγμή όμως ο σύζυγος κατάλαβε ότι η γυναίκα του ήταν φάντασμα και κλείστηκε σε ναό, με την ίδια να εξολοθρεύει πια τους γείτονες αδιακρίτως. Τότε προσκλήθηκε εξορκιστής και έκλεισε λέει το φάντασμα σε ένα πήλινο βάζο, το οποίο έριξαν στο ποτάμι και έτσι για πολύ καιρό το χωριό ηρέμησε. 
Έπειτα από χρόνια όμως,  κάποιος ψάρεψε το βαζάκι από το νερό και απελευθέρωσε άθελά του το κακό φάντασμα, το οποίο έκτοτε είναι υπεύθυνο για όλα τα τρελά και παράλογα της Ταϊλάνδης.
Λές?....