2.000 ζωντανά φίδια στο αεροδρόμιο της Bangkok...


Περισσότερα από 2.000  ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν χθες Πέμπτη (07/02/13), στο διεθνές αεροδρόμιο της Bangkok, Suvarnabhumi.
Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός διευθυντής της  Τελωνειακής αρχής  του αεροδρομίου, κ. Benja Louichareon.
Η κ. Benja δήλωσε ότι την περασμένη Τρίτη (5/2), έφτασε στις αρχές η πληροφορία ότι μια συμμορία λαθρεμπόρων άγριων ζώων απέστειλε παράνομα από την Ταϊλάνδη στο Χονγκ Κονγκ, ένα μεγάλο αριθμό φιδιών (προστατευόμενο είδος).  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα φίδια «ταξίδεψαν»  αεροπορικώς με την εταιρία Hong Kong  Airlines ...


Οι Τελωνειακές αρχές σε συνεργασία  με την αρχή προστασίας  Άγριας Ζωής  της Ταϊλάνδης, αλλά και με τις αρχές του  Χονγκ Κονγκ εντόπισαν το παράνομο φορτίο και φρόντισαν για τη μεταφορά των ζώων πίσω στην  Ταϊλάνδη. Τα φίδια  που προορίζονταν για τα πιάτα των Κινέζων «καλοφαγάδων», μεταφέρθηκαν μέσα σε 203 κιβώτια, που υποτίθεται ότι περιείχαν φρούτα από την εταιρεία AK International Co. και η εμπορική τους αξία υπολογίζεται σε 600.000 Baht (15.000 ευρώ περίπου).
Οι Κινέζοι τρώνε τα φίδια όχι μόνο γιατί τα θεωρούν καλό μεζέ, αλλά και γιατί πιστεύουν ότι έχουν αφροδισιακές ιδιότητες και βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι....
Το ίδιο συμβαίνει (σε μικρότερη κλίμακα) και σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην Tαϊλανδική εφημερίδα Bangkok Post


    Η παραπάνω φωτογραφία από παλαιότερη σύλληψη, για το ίδιο θέμα,  στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ