Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ 5 ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΧΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ



Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια, να δώσουν ένα τέλος  στο τεράστιο και καταστροφικό πρόβλημα των πλημμυρών οι αρμόδιοι φορείς στην Μπανγκόκ, μελετούν το ενδεχόμενο να ανοιχθούν 5 μεγάλοι τάφροι πλάτους  6 μέτρων  και μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, μέσα απο τις οποίες θα διευκολυνθεί η απορροή των νερών των πλημμυρών προς την θάλασσα και τον κόλπο της Ταϊλάνδης.
Το σχέδιο κατέθεσαν χθές στην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Yingluck Shinawatra, ιδώτες μηχανικοί με επικεφαλή τον  Ninnart Chaithirapinyo, αντιπρόεδρο  της Toyota Motor Ταϊλάνδης.
Το σχέδιο προβλέπει  να σκάψουν πέντε  κανάλια  μεταξύ των 5μ και 6μ , στους παρακάτω δρόμους: Pracha Ruam Jai, Rat Uthit Road, Suwinthawong Road, Nimitr Mai Road και Ruam Phattana Road..



Εν το μεταξύ οι κάτοικοι της Bangkok, εγκαταλείπουν την πόλη κατά χιλιάδες.




Για να διευκολύνουν την έξοδο των μπανκονέζων οι αρχές, αύξησαν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και κύρηξαν αργίες, απο τη χθεσινή ημέρα 27 Οκτώβρη μέχρι και την 31η του μήνα. Μεγάλη πληρότητα στα ξενοδοχεία των πόλεων γύρω απο την Bangkok, όπως η Pattaya το Hua Hin, Chon Buri κα.